Konkurs fotograficzny

Ogłoszenia

• Na temat niemieckich odrębności narodowych, kulturowych i w ogóle państwowości niemieckiej, trzeba by co najmniej wielotygodniowego wywodu, a najlepiej porządnych studiów. Niemcy z naszej perspektywy stanowią monolit, nigdy nim jednak nie byli, nawet pod panowaniem Prus czy w czasie III Rzeszy Niemieckiej. Dzisiejsze Niemcy to też w końcu związek poszczególnych landów, czy jak wolimy krajów, ze swoimi rządami, prawami itd. W tym miejscu muszę skończyć, bo każde następne słowo wywoływałoby lawinę następnych. Poniższy przykład dialektu pisany był zgodnie z zasadami języka niemieckiego, tj. rzeczowniki z dużej litery, a pozostałe części mowy, z małej.
    Festung - 2005-03-06
  • W historii każdego regionu zapisali się przedstawiciele różnych narodowości i wszyscy oni wnosili - mniejszy czy większy - wkład w jego rozwój.
  • Obyczaj, który zawędrował na Śląsk z Włoch

Zapraszamy do polubienia naszych profili na portalach społecznościowych!! ...