komentarze 0
|
Drożdżownia. Liczba drożdżowników wskazuje na minioną świetność gorzelni, w 2010 r. wykorzystywano bodaj tylko dwa. Tutaj produkuje się zaczyn drożdżowy, a dodatkiem jest, co zadziwia, kwas siarkowy, który w minimalnych ilościach znakomicie wzmaga pracę drożdży. Cenna wskazówka:)
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:25:39,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 833,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Drożdżownia. Liczba drożdżowników wskazuje na minioną świetność gorzelni, w 2010 r. wykorzystywano bodaj tylko dwa. Tutaj produkuje się zaczyn drożdżowy, a dodatkiem jest, co zadziwia, kwas siarkowy, który w minimalnych ilościach znakomicie wzmaga pracę drożdży. Cenna wskazówka:)
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:25:39,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 750,
Ocena: 6.00 (2)
|
komentarze 0
|
Drożdżownia. Liczba drożdżowników wskazuje na minioną świetność gorzelni, w 2010 r. wykorzystywano bodaj tylko dwa. Tutaj produkuje się zaczyn drożdżowy, a dodatkiem jest, co zadziwia, kwas siarkowy, który w minimalnych ilościach znakomicie wzmaga pracę drożdży. Cenna wskazówka:)
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:25:38,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 633,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Drożdżownia. Liczba drożdżowników wskazuje na minioną świetność gorzelni, w 2010 r. wykorzystywano bodaj tylko dwa. Tutaj produkuje się zaczyn drożdżowy, a dodatkiem jest, co zadziwia, kwas siarkowy, który w minimalnych ilościach znakomicie wzmaga pracę drożdży. Cenna wskazówka:)
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:25:38,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 808,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Drożdżownia. Liczba drożdżowników skazuje na minioną świetność gorzelni, w 2010 r. wykorzystywano bodaj tylko dwa. Tutaj produkuje się zaczyn drożdżowy, a dodatkiem jest, co zadziwia, kwas siarkowy, który w minimalnych ilościach znakomicie wzmaga pracę drożdży. Cenna wskazówka:)
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:25:38,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 616,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Trochę będzie nudnie, ale opisuję proces technologiczny produkcji rektyfikowanej okowity, półproduktu do dalszej rektyfikacji, filtracji etc. Na zdjęciach dawne magazyny kartofli, które jeszcze z dwie dekady temu były podstawowym surowcem przemysłu spirytusowego. Obecnie zastąpione żytem, który magazynowane jest i dystrybuowane (np. do rozdrobnienia) do dalszej cyklu w sfotografowanych zaadaptowanych, "pokartoflanych" pomieszczeniach. To akurat zdjęcie pokazuje nieeksploatowane pomieszczenie - relikt czasów produkcji zacieru z ziemniaków, które rozdrabniano i przemieszczano do widocznego w podłodze parnika.
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:05:13,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 1151,
Ocena: 6.00 (2)
|
komentarze 0
|
Trochę będzie nudnie, ale opisuję proces technologiczny produkcji rektyfikowanej okowity, półproduktu do dalszej rektyfikacji, filtracji etc. Na zdjęciach dawne magazyny kartofli, które jeszcze z dwie dekady temu były podstawowym surowcem przemysłu spirytusowego. Obecnie zastąpione żytem, który magazynowane jest i dystrybuowane (np. do rozdrobnienia) do dalszej cyklu w sfotografowanych zaadaptowanych, "pokartoflanych" pomieszczeniach.
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:05:13,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 567,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Trochę będzie nudnie, ale opisuję proces technologiczny produkcji rektyfikowanej okowity, półproduktu do dalszej rektyfikacji, filtracji etc. Na zdjęciach dawne magazyny kartofli, które jeszcze z dwie dekady temu były podstawowym surowcem przemysłu spirytusowego. Obecnie zastąpione żytem, który magazynowane jest i dystrybuowane (np. do rozdrobnienia) do dalszej cyklu w sfotografowanych zaadaptowanych, "pokartoflanych" pomieszczeniach.
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:05:12,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 633,
Ocena: 6.00 (3)
|
komentarze 0
|
Trochę będzie nudnie, ale opisuję proces technologiczny produkcji rektyfikowanej okowity, półproduktu do dalszej rektyfikacji, filtracji etc. Na zdjęciach dawne magazyny kartofli, które jeszcze z dwie dekady temu były podstawowym surowcem przemysłu spirytusowego. Obecnie zastąpione żytem, który magazynowane jest i dystrybuowane (np. do rozdrobnienia) do dalszej cyklu w sfotografowanych zaadaptowanych, "pokartoflanych" pomieszczeniach.
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:05:12,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 626,
Ocena: 6.00 (2)
|
komentarze 0
|
Trochę będzie nudnie, ale opisuję proces technologiczny produkcji rektyfikowanej okowity, półproduktu do dalszej rektyfikacji, filtracji etc. Na zdjęciach dawne magazyny kartofli, które jeszcze z dwie dekady temu były podstawowym surowcem przemysłu spirytusowego. Obecnie zastąpione żytem, który magazynowane jest i dystrybuowane (np. do rozdrobnienia) do dalszej cyklu w sfotografowanych zaadaptowanych, "pokartoflanych" pomieszczeniach.
|
Polska
/
Województwo lubuskie
/
Powiat świebodziński
/
Gościkowo
5
/
Gorzelnia
|
Dodane: 2019-01-29 22:05:12,
Przez:
Festung°,
Odsłon: 692,
Ocena: 6.00 (3)
|