[Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze Tematy   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Użytkownicy   [Groups] Strona główna 
Błędy strony  XML
Spis Forum » Stare forum (archiwum)
Autor Wiadomości
mietok - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 322
Offline

Ja po założeniu nowego obiektu, nie mogę wgrać opisu tekstowego tegoż obiektu, oraz przez edycję zdjęcia dopisać ten tekst pod nim i aby tego było jeszcze mało - nie mogę też dodać w komentarzach pod zdjęciem tegoż opisu

Mmaciek - Administrator wrote:Okazuje się, że problem nie został tak do końca rozwiązany. Dziś rano powtórzyła się sytuacja i znów usunięcie tego "zapętlonego" obiektu przyniosło efekt. Nie obejdzie się bez interwencji informatyka. Tymczasem jeśli komukolwiek przydarzy się taka akcja, to proszę podać linka do tego dziwnego obiektu. Kiedy admin skasuje ww. obiekt sytuacja powinna wrócić do normy (pytanie na jak długo). Kiedy informatyk upora się z problemem powiadomię wszystkich.
mietok - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 322
Offline

A nie podałem linka do obiektu: http://wroclaw.hydral.com.pl/400735,foto.html

mietok wrote:Ja po założeniu nowego obiektu, nie mogę wgrać opisu tekstowego tegoż obiektu, oraz przez edycję zdjęcia dopisać ten tekst pod nim i aby tego było jeszcze mało - nie mogę też dodać w komentarzach pod zdjęciem tegoż opisu
Siloy


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 657
Offline

Coś tam pomieszałem w tej bazie, powinno już działać. Jakby coś dalej się sypało to dajcie znać .... być może przez tą godzinkę zabawy z bazą nie udało mi się wyłapać jakiegoś buga.

mietok wrote:A nie podałem linka do obiektu: http://wroclaw.hydral.com.pl/400735,foto.html
mietok - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 322
Offline

Dalej to samo z tym wyjątkiem, że nie chce się edytować mi obiekt (nie otwiera się) w komentarzach też nic mogę wpisać.
A chciałem opisać obiekt, a tu ............

Siloy wrote:Coś tam pomieszałem w tej bazie, powinno już działać. Jakby coś dalej się sypało to dajcie znać .... być może przez tą godzinkę zabawy z bazą nie udało mi się wyłapać jakiegoś buga.
mietok - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 322
Offline

OK )) już działa.

mietok wrote:Dalej to samo z tym wyjątkiem, że nie chce się edytować mi obiekt (nie otwiera się) w komentarzach też nic mogę wpisać.
A chciałem opisać obiekt, a tu ............
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Na stronie http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?miasto=3646 odkryłam obiekt widmo - widać tylko ramkę.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Ze źródła strony podanej w linku wyciągnąłem nr ID tego wadliwego obiektu i usunąłem go. Wydaje się być już wszystko w porządku.

Ropucha wrote:Na stronie http://wroclaw.hydral.com.pl/test.php?miasto=3646 odkryłam obiekt widmo - widać tylko ramkę.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Fajnie, dziękuję.

Mmaciek - Administrator wrote:Ze źródła strony podanej w linku wyciągnąłem nr ID tego wadliwego obiektu i usunąłem go. Wydaje się być już wszystko w porządku.
Kalot


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2
Offline

Dlaczego dzielnicę Biały Kamień w Wałbrzychu wyświetla jako "inny obiekt wojskowy", chociaż w opisach zdjęć nie ma ni słowa o tym. Google też milczą.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Wygląda, że raczej wszystko w porządku http://wroclaw.hydral.com.pl/4319,obiekt.html

Kalot wrote:Dlaczego dzielnicę Biały Kamień w Wałbrzychu wyświetla jako "inny obiekt wojskowy", chociaż w opisach zdjęć nie ma ni słowa o tym. Google też milczą.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
Kalot


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2
Offline

http://tinypic.pl/1l3y180ohm7e
Chyba jednak nie Sprawdzałem kilka razy.

Mmaciek - Administrator wrote:Wygląda, że raczej wszystko w porządku http://wroclaw.hydral.com.pl/4319,obiekt.html
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Znaczniki najprawdopodobniej świrują, na FF i Chrome w ogóle się nie wyświetlają. Jednak pomimo tego, reszta jest w porządku. Admini wałbrzyscy najwyżej dodadzą znaczniki raz jeszcze.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
krzych[k]


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 39
Offline

Od dłuższego czasu pod Operą nie działa klawisz "menu". Nigdy się nie podświetlał tak jak np. w IE, ale przynajmniej pojawiało się menu podrzędne. Z uwagi na przerwy w korzystaniu ze strony nie umiem podać dokładnego czasu ale zachowanie takie pojawiło się bodajże jesienią 2011. Wersja Opery: 11.61.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Wiele użytkowników uskarża się na ten problem związany z tą przeglądarką. Najprawdopodobniej wina leży po stronie Opery, na innych przeglądarka wszystko działa. Nowa wersja strony sądzę, że wyeliminuje ten problem. Przy okazji mam prośbę, abyś nie dodawał znaczników we Wrocławiu. Po aktualizacji mapy Google, wszystkie znaczniki uległy przesunięciu i na chwilę obecną czekam na przestawienie u nas mapy.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
krzych[k]


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 39
Offline

OK. W międzyczasie wstawiłem kilka znaczników poza Wrocławiem (np. w Pasterce). Rozumiem, że z nimi nie ma problemu?

Mmaciek - Administrator wrote:Wiele użytkowników uskarża się na ten problem związany z tą przeglądarką. Najprawdopodobniej wina leży po stronie Opery, na innych przeglądarka wszystko działa. Nowa wersja strony sądzę, że wyeliminuje ten problem. Przy okazji mam prośbę, abyś nie dodawał znaczników we Wrocławiu. Po aktualizacji mapy Google, wszystkie znaczniki uległy przesunięciu i na chwilę obecną czekam na przestawienie u nas mapy.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Po za Wrocławiem nie ma problemów, przynajmniej nikt jeszcze tego nie zgłaszał.

BAL wrote:Niektóre fotki nie są wyświetlane np. http://wroclaw.hydral.com.pl/17224,obiekt.html

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
jawc - Administrator


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 421
Offline

Jak to jest z tymi znacznikami we Wrocławiu? - Na terenie np. Maślic i Pracz wszystko wygląda prawidlowo (tj. u mnie nie widać żadnych przesunięć).

Mmaciek - Administrator wrote:Wiele użytkowników uskarża się na ten problem związany z tą przeglądarką. Najprawdopodobniej wina leży po stronie Opery, na innych przeglądarka wszystko działa. Nowa wersja strony sądzę, że wyeliminuje ten problem. Przy okazji mam prośbę, abyś nie dodawał znaczników we Wrocławiu. Po aktualizacji mapy Google, wszystkie znaczniki uległy przesunięciu i na chwilę obecną czekam na przestawienie u nas mapy.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Hmmm, np: centrum, południe, Ołbin, Nadodrze są przesunięte. W tygodniu mamy spotkanie z informatykiem więc omówimy sprawę.

jawc - Administrator wrote:Jak to jest z tymi znacznikami we Wrocławiu? - Na terenie np. Maślic i Pracz wszystko wygląda prawidlowo (tj. u mnie nie widać żadnych przesunięć).

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
<i>janusz50938</i>


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 14
Offline

W tej chwili właśnie walczę ze znacznikiem ( trzy przeglądarki) i na każdej identyczny problem, więc Maćku to jakiś " kit" , i ja go właśnie zgłaszam.

Mmaciek - Administrator wrote:Po za Wrocławiem nie ma problemów, przynajmniej nikt jeszcze tego nie zgłaszał.
Adrian S.


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 21
Offline

Znalazłem rozwiązanie w Operze, F12 -> Preferencje dla witryny -> zakładka sieć i tu zmieniamy identyfikację przeglądarki "maskuj się jako firefox". Klawisz menu działa poprawnie.

Mmaciek - Administrator wrote:Wiele użytkowników uskarża się na ten problem związany z tą przeglądarką. Najprawdopodobniej wina leży po stronie Opery, na innych przeglądarka wszystko działa. Nowa wersja strony sądzę, że wyeliminuje ten problem. Przy okazji mam prośbę, abyś nie dodawał znaczników we Wrocławiu. Po aktualizacji mapy Google, wszystkie znaczniki uległy przesunięciu i na chwilę obecną czekam na przestawienie u nas mapy.
 
Spis Forum » Stare forum (archiwum)
Przejdź do: