[Search] Szukaj   [Recent Topics] Najnowsze Tematy   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Members]  Użytkownicy   [Groups] Strona główna 
Obsługa strony - problemy  XML
Spis Forum » Forum techniczne
Autor Wiadomości
alsen


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 17
Offline

Przy próbie dodania znacznika do mapy, wyświetla mi się pusta strona z opcjami bez samej mapy.

edit

Opcje też się nie wyświetlają, tylko sama nazwa obiektu i przycisk "zapisz".

This message was edited 1 time. Last update was at 04/06/2012 19:43:18

Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Błąd został naprawiony, już sprawdzałem, jest ok. Jeśli nadal pojawiało by się to u Ciebie, wyczyść cache.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
alsen


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 17
Offline

OK, działa, dzięki za pomoc.
wito-Administrator


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 590
Offline

Mam problemy z wyszukiwaniem obiektów przeglądarką, chyba pokazuje wszystko tylko nie we Wrocławiu (ulica, obiekt) jak to ma działać ?
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Tak jak wyszukiwarka google, np:
szukasz ul. Legnickiej we Wrocławiu; wpisujesz "Legnicka" oraz "Wroc" lub "Wrocław".

Analogiczna sytuacja będzie w przypadku pozostałych ulic.

Z obiektami jest trochę inaczej. Jeśli ich nazwa jest nietypowa, wyszukiwarka znajdzie je bez problemu (np: Sky Tower, Thespian),
w przypadku nazw powtarzających się, np: "katedra" trzeba wpisać kolejne słowa, które zawężą krąg poszukiwań.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
zuf


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 269
Offline

Mmaciek - Administrator wrote:Tak jak wyszukiwarka google, np:
szukasz ul. Legnickiej we Wrocławiu; wpisujesz "Legnicka" oraz "Wroc" lub "Wrocław".

Analogiczna sytuacja będzie w przypadku pozostałych ulic.

Z obiektami jest trochę inaczej. Jeśli ich nazwa jest nietypowa, wyszukiwarka znajdzie je bez problemu (np: Sky Tower, Thespian),
w przypadku nazw powtarzających się, np: "katedra" trzeba wpisać kolejne słowa, które zawężą krąg poszukiwań.


Już kiedyś poruszałem temat. Będzie to poprawione? To dość irytujące kiedy wpisuje np. Świdnicka i mam wszystkie Świdnickiej z województwa tylko nie tą wrocławska. A to oczywiste jest, że chce tą we Wrocławiu a nie w Olszyńcu.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

^^ tzw. ustawienia filtra - tak, zostanie poprawione (za kilka tygodnie), kiedy do wyszukiwarki podepniemy również opisy obiektów.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/06/2012 22:06:20


Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
Dża


Joined: 21/05/2012 18:18:44
Wiadomości: 10
Offline

Problem dotyczy nie strony a forum. Może przeoczyłem dział.
W momencie używania funkcji "Szybka odpowiedź" zaistniał problem z polskim znakiem "ł".
Zamiast litery, uruchamia się skrypt "gorącego klawisza" wywołujący komendę [list].
Wygląda to tak:
[list]łóżko ha[list]łwa

Skrypt zapewne jest zagraniczny. Literka "ł" w angielskim nie występuje. Występuje za to "l" która z ctrl wywołuje polecenie [list].
Uniemożliwia to właściwie korzystanie z funkcji "Szybka odpowiedź" w języku polskim.
Pozdrawiam!
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Portal, a forum to zupełnie dwa odrębne mechanizmy.
Owszem skrypt forum jest zagraniczny i jak widać, tłumaczenie nie wszystko jeszcze obejmuje.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Mam problem z edycją artykułu. Próbowałam zaktualizować artykuł: http://wroclaw.hydral.com.pl/article.action?view=&id=503837 W Firefoxie edytor artykułów dla tego artykułu wyświetla mi tylko tytuł, nagłówek i pierwszą linię edytora. Potem jest finisz Firefox się zamyka i wylatuję ze strony. W IE otwiera się cały artykuł, ale nie widać narzędzi dla obróbki artykułu i brakuje przez to możliwości podglądu, dlatego nie wiem czy mogę zmiany zapisać Dla porównania edycja artykułu z Regulaminem wyświetla mi się w FF poprawnie, w IE treść jest dość dziwna (z tekstem źródłowym?) i brak narzędzi edytora.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Na wszystkich przeglądarkach coś nie chodzi ten artykuł. Już Petro wcześniej zgłaszał problem, że edycja zbyt skompilowanych artykułów szwankuje.
2 wyjścia:
- poczekać na interwencje informatyka, być może uda coś się naprawić
- spróbować odtworzyć artykuł/dodać raz jeszcze (jeśli masz kopie roboczą)

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Kopię roboczą mam i spróbowałam artykuł na nowo dodać, ale w nowej wersji musiałabym wpisać wszystkie linki do obiektów i do zdjęć na nowo, bo w podglądzie się nie wyświetlają. Nowy edytor ma chyba inne tagi (czy jak to się nazywa) dla linków. W starej wersji jeden wiersz tabeli wyglądał tak:
<tr>
<td width="50"> 1 </td>
<td><div class="sz9b"> <OBIEKT nr="10452" nazwa="Schroeter" /></div> </td>
<td> </td>
<td>Förster-Weg 1</td>
<td>ul. Akacjowa 1</td>
<td><FOTM nr="61575" bok="c" opis=" " /></td>
<td><center>Brak zdjęcia</center></td>
<td><center>Brak reklamy</center></td>
<td>Obiekt wymieniony w roku: 1939. </td>
</tr>
W nowej wersji nie wyświetla się pole z obiektem i ze zdjęciem: <td><div class="sz9b"> <OBIEKT nr="10452" nazwa="Schroeter" /></div> </td> i <td><FOTM nr="61575" bok="c" opis=" " /></td>
Dodam, że aktualizacja artykułu obejmowała też nowy obiekt i zdjęcie z nową numeracją:
<tr>
<td width="50"> 86 </td>
<td><div class="sz9b"> <OBIEKT nr="3236530" nazwa="Hugoshöhe" /></div> </td>
<td>Dom mieszkalny </td>
<td>Waldenburger Str. 3</td>
<td>ul. Wałbrzyska 5</td>
<td><center>Brak zdjęcia</center></td>
<td><center>Brak zdjęcia</center></td>
<td><FOTM nr="3236534" bok="c" opis=" " /></td>
<td>Obiekt wymieniony w roku: 1910, 1927, 1942. </td>
</tr>

i ani nowe zdjęcie, ani link do obiektu nie wyświetlają się w podglądzie w FF. W IE nadal brakuje mi wglądu do narzędzi w edytorze artykułów.
Więc chyba informatyk musi jeszcze na to spojrzeć, albo potrzebna mi podpowiedź/instrukcja jak to zmienić. Tylko jeśli będę musiała zamienić wszystkie numery obiektów i zdjęć na nowe, to będzie to syzyfowa praca. Jest jakaś reguła na zmianę starych numerów obiektów i zdjęć na nowe?
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Problem został naprawiony, sprawdź.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Sprawdzałam w FF: artykuł wyświetla się w edytorze, można go też edytować ale w podglądzie nie wyświetlają się podlinkowane obiekty i zdjęcia
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Po ostatnich ingerencjach w edytorze artykułów są pozytywne zmiany, choć jeszcze nie jest na 100%, ponieważ są różnice w wersji artykułu w podglądzie (wyświetla się poprawnie) i wersji zapisanej (wyświetla się parę niepotrzebnych spacji) - to chyba już kosmetyka.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Tak, to już kosmetyka. Jeśli problem dotyczy tylko kilku spacji to można to naprawić ręcznie.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
U.N.

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 927
Offline

Mmaciek - Administrator wrote:Tak, to już kosmetyka. Jeśli problem dotyczy tylko kilku spacji to można to naprawić ręcznie.

Na razie nie mogę ich poprawić ręcznie, ponieważ w edytorze tych spacji nie widzę Troszkę dalej testowałam edytora, próbując wstawić zmienioną wersję rzeczonego jedlińskiego artykułu z następującymi dziwolągami:
1. W FF artykuł w edytorze wygląda poprawnie, w podglądzie miesza obiekty i wczytuje tylko co drugi obiekt - czyli totalny kołowrót.
2. W IE jest już lepiej, bo dane poszczególnych obiektów wyświetlają się poprawnie, ale za to automatycznie (?) dodawany jest link prowadzący do artykułu, dla tych obiektów, które nie powinny być podlinkowane: Por. http://wroclaw.hydral.com.pl/article.action?view=&id=3240661 http://wroclaw.hydral.com.pl/article.action?view=&id=3240661 (nowa wersja) i http://wroclaw.hydral.com.pl/article.action?view=&id=503837 (stara wersja)
Nie jestem wielkim specem komputerowym, więc nie wiem czy błąd jest u mnie czy w edytorze.
Mmaciek - Administrator

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 2508
Offline

Petro jest specem od takich artykułów, niech rzuci okiem, może coś zauważy.

Poloniae Amici polska-org.pl (dawniej dolny-slask.org.pl)
[WWW]
Petroniusz (admin)

[Avatar]

Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 698
Offline

Dziękuję . Na razie nic nie robiłem z moimi artykułami, które też nie wyświetlają się poprawnie, bo czekałem na rozwiązanie systemowe. Spróbuję poszukać, ale nic nie obiecuję.

"Historia jest nauczycielką życia." (Cyceron)
twajda


Joined: 19/05/2012 23:23:03
Wiadomości: 60
Offline

Po wykorzystaniu dziennego limitu dodanych zdjęć nie ma możliwości edycji zdjęć - nie tylko podmiany zdjęcia, ale nawet zmiany opisu ( pojawia się komunikat "Został przekroczony dzienny limit __stripes_global_error dodanych zdjęć." ). To błąd, czy tak ma być?
 
Spis Forum » Forum techniczne
Przejdź do: