Kościół św. Jana Chrzciciela

Kościół katolicki w Ostaszewie został wybudowany w stylu gotyckim około 1330 roku, wtedy też konsekrowany. W 1945 roku został spalony i od tej pory jest w stanie ruiny .
Rolę kościoła parafialnego przejął kościół poewangelicki z 1874 roku, zbudowany w stylu neogotyckim. Jest jednonawowy, z murowaną wieżą. Wnętrze, kryte drewnianym, płaskim stropem zdobi polichromia, odrestaurowana w 1964 roku. Kościół ten został poświęcony ...
Rolę kościoła parafialnego przejął kościół poewangelicki z 1874 roku, zbudowany w stylu neogotyckim. Jest jednonawowy, z murowaną wieżą. Wnętrze, kryte drewnianym, płaskim stropem zdobi polichromia, odrestaurowana w 1964 roku. Kościół ten został poświęcony w 1964 roku.
Na podstawie Wikipedii

Wioska Gminna Ostaszewo. Na pierwszym planie, Budynek Gminnego ...