Pierwszy w Polsce browar z hostelem na piętrze. To układ typowy na przykład dla klasycznych zajazdów w Bawarii, w których na dole znajduje się restauracja, gdzie serwuje się piwo i jedzenie zwykle towarzyszące piwu, a na górze znajdują się pokoje gościnne. Na parterze znajduje się minibrowar o produkcji rocznej 35 tys. litrów rocznie oraz karczma piwna na 55 osób, a na piętrze hostel z 35 łóżkami w pokojach 2 i 3 osobowych. 17 stycznia 2014 został sprowadzony minibrowar z fabryki firmy Brautechnik Joh. Albrecht, Bruckmuehl, Bawaria. Składa się on z warzelni o pojemności 300 litrów, otwartego fermentatora o pojemności 6hl oraz 4 tankofermentatorów o pojemności 6hl każdy. Uruchomienie browaru oraz opracowanie receptur zostało powierzone przez właściciela browaru (Landl Sp. z o.o. Sp. K.) prawdziwemu profesjonaliście i artyście sztuki piwowarskiej Panu Krzysztofowi Ozdarskiemu, który ma 12 letnie doświadczenie w przemysłowych browarach: Ciechanów oraz Warszawskim, a także organizował i prowadził duże browary restauracyjne Bierhalle m.in. w warszawskim centrum handlowym Arkadia. Pan Krzysztof gotował także pierwszą warkę na wielkim statku wycieczkowym Aidablu, a jego piwa zdobywały liczne nagrody (źródło: www.facebook.com/browarjedlinka?ref=stream).