Kładka Dydaktyczna

Kładka Dydaktyczna (dł. 851 m) - własność Dolnośląskiego Zespołu Parków Krajobrazowych we Wrocławiu (od 2018 r.) - dojście do wieży widokowej (wys. 16 m) - teren obserwacji awifauny i prowadzenia zajęć edukacyjnych - ścieżka przyrodniczo-dydaktyczna pn: "Stawy Przemkowskie".
Kładka dydaktyczna przebiega przez obszar użytku ekologicznego "Przemkowskie Bagno" (pow. 1696,78 ha). stanowi część Obszaru Natura 2000 "Stawy Przemkowskie", a w 2018 r. został włączony w skald Obszarów Wodno-Błotnych o Międzynarodowym ...
Kładka dydaktyczna przebiega przez obszar użytku ekologicznego "Przemkowskie Bagno" (pow. 1696,78 ha). stanowi część Obszaru Natura 2000 "Stawy Przemkowskie", a w 2018 r. został włączony w skald Obszarów Wodno-Błotnych o Międzynarodowym Znaczeniu - KONWENCJI RAMSARSKIEJ pn: "Stawy Przemkowskie".

Kładka Dydaktyczna (dł. 851 m) - dojście do wieży widokowej (wys. ...
    Z wieży możemy obserwować teren użytku ekologicznego "Przemkowskie ...