Zbrojarnia Konsorcjum Stali

Zakład Produkcji Zbrojeń Budowlanych we Wrocławiu należący do giełdowej spółki Konsorcjum Stali SA posiada nowoczesne linie do produkcji zbrojeń budowlanych. Zdolności produkcyjne zbrojarni wynoszą ok. 3 500 ton/miesiąc. Zakład produkuje prefabrykaty zbrojarskie na potrzeby budownictwa mieszkaniowego, przemysłowego oraz infrastruktury drogowej tj. gotowe zbrojenia budowlane, strzemiona, figury zbrojarskie, kosze do pali, kosze do ścian szczelinowych, pręty proste cięte i pręty gięte w zakresie średnic: ...
Zakład Produkcji Zbrojeń Budowlanych we Wrocławiu należący do giełdowej spółki Konsorcjum Stali SA posiada nowoczesne linie do produkcji zbrojeń budowlanych. Zdolności produkcyjne zbrojarni wynoszą ok. 3 500 ton/miesiąc. Zakład produkuje prefabrykaty zbrojarskie na potrzeby budownictwa mieszkaniowego, przemysłowego oraz infrastruktury drogowej tj. gotowe zbrojenia budowlane, strzemiona, figury zbrojarskie, kosze do pali, kosze do ścian szczelinowych, pręty proste cięte i pręty gięte w zakresie średnic: od ø 6 mm do ø 32 mm.

Zbrojenia z Zakładu trafiły na: obwodnicę Bolkowa, chłodnię kominową w Elektrowni Turów, nowy blok energetyczny w Elektrowni Turów, Centrum Południowe we Wrocławiu. W trakcie realizacji są zbrojenia na: Trasę Łagiewnicką w Krakowie, Suchy zbiornik przeciwpowodziowy Racibórz Dolny, Autostradę A1 - Tuszyn, Stadion Miejski w Łodzi, Angel City we Wrocławiu.

(moose)

Hala Konsorcjum stali widoczna z ul.Danuty Siedzikówny.