Krasnal Literatek Polonicus

Pojawił się w połowie grudnia 2020 r., przed gmachem głównym Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest symbolicznym reprezentantem ludzi pędzla i pióra, rzeźbiarzy, grafików, rękodzielników, fotografów, muzyków, a także dziennikarzy. Wszystkich, którzy swój twórczy potencjał przekuwają w twórczość na rzecz dobra ogółu społeczeństwa.
Inicjatorem powstania i posadowienia krasnala tuż obok wrocławskiej uczelni jest Stowarzyszenie Virtualia Art z siedzibą w Belgii, aktywne także we Wrocławiu. Autorką sympatycznej ...
Inicjatorem powstania i posadowienia krasnala tuż obok wrocławskiej uczelni jest Stowarzyszenie Virtualia Art z siedzibą w Belgii, aktywne także we Wrocławiu. Autorką sympatycznej figurki jest Beata Zwolańska-Hołod.

Krasnal Literatek Polonicus.