Wizualizacje odbudowy Pałacu Hatzfeldów

17 listopada 2021 roku firma Rafin za kwotę 37,9 mln zł wygrała miejski przetarg na zabytkowy Pałac Hatzfeldów. Celem inwestora jest odbudowa pałacu i urządzenie w nim 5-gwiazdkowego hotelu.

Rozpoczęcie odbudowy Pałacu Hatzfeldów zaplanowane zostało na przełomie 2023/24 roku, a jej ukończenie planowane jest na 2026 rok. Nowy obiekt posiadać będzie ok. 150 pokoi, a jego wnętrza architekturą nawiązywać będą do historycznych oryginałów. Spółka Rafin planuje kontynuacje i rozszerzenie konsultacji ...

Rozpoczęcie odbudowy Pałacu Hatzfeldów zaplanowane zostało na przełomie 2023/24 roku, a jej ukończenie planowane jest na 2026 rok. Nowy obiekt posiadać będzie ok. 150 pokoi, a jego wnętrza architekturą nawiązywać będą do historycznych oryginałów. Spółka Rafin planuje kontynuacje i rozszerzenie konsultacji z konserwatorem zabytków, organizacjami społecznymi, związkami architektów, a także z mieszkańcami miasta, celem wybrania jednej z dwóch możliwych do realizacji koncepcji obiektu, w których zawarte będą wysublimowane historyczne detale tego miejsca.

Wizualizacje odbudowy Pałacu Hatzfeldów - inwestycje zamierza ...
    Firma Rafin, która jest właścicielem pałacu Hatzfeldów podpisała ...