Wyciąg narciarski (dawny)

Cmentarz ewangelicki (dawny)

Boguszówka (651 m n.p.m.)

Buter-Berg, Góra Ludwika, Mazurek

Dwuwierzchołkowy (Butterberg 640 m - z cmentarzem, 651 m z kamieniołomem) szczyt wyniesiony na północ od zabudowy Boguszowa. Na południowym zboczu znajduje się dawny cmentarz ewangelicki, góra w większości jest niezalesiona, dlatego jest bardzo widokowa, jednak dostęp w części jest ograniczony z uwagi na tereny prywatne. Wschodnie zbocza z łąkami, nad ul. Wałbrzyską i Sobięcińską nazywane są "Mazurek" (prawdopodobnie od właściciela łąk). Wierzchołek z kamieniołomem (dziś strzelnica) nazywa się Górą ...
Dwuwierzchołkowy (Butterberg 640 m - z cmentarzem, 651 m z kamieniołomem) szczyt wyniesiony na północ od zabudowy Boguszowa. Na południowym zboczu znajduje się dawny cmentarz ewangelicki, góra w większości jest niezalesiona, dlatego jest bardzo widokowa, jednak dostęp w części jest ograniczony z uwagi na tereny prywatne. Wschodnie zbocza z łąkami, nad ul. Wałbrzyską i Sobięcińską nazywane są "Mazurek" (prawdopodobnie od właściciela łąk). Wierzchołek z kamieniołomem (dziś strzelnica) nazywa się Górą Ludwika (albo od właściciela terenu, albo od nazwy sztolni poszukiwawczej rud srebra i ołowiu)

Boguszówka (651 m n.p.m.) na innych fotografiach