Kompleks biurowo-usługowy Alchemia

Kompleks biurowo-usługowy "Alchemia" w Gdańsku Oliwie przy al. Grunwaldzkiej, jest największym ośrodkiem biznesowym w północnej Polsce po usytuowanym nieopodal Olivia Business Centre. Rozpoczęcie prac budowlanych nastąpiło w drugiej połowie 2011 roku. Całość została podzielona na etapy. Pierwszy etap to dwa budynki Aurum i Platinum, oddane do użytku w 2014 roku. Drugi etap to również dwa budynki Ferrum i Titanum. Rozpoczęcie budowy nastąpiło w 2014 roku, oddane do użytku w 2016 r. Trzeci etap ...
Kompleks biurowo-usługowy "Alchemia" w Gdańsku Oliwie przy al. Grunwaldzkiej, jest największym ośrodkiem biznesowym w północnej Polsce po usytuowanym nieopodal Olivia Business Centre. Rozpoczęcie prac budowlanych nastąpiło w drugiej połowie 2011 roku. Całość została podzielona na etapy. Pierwszy etap to dwa budynki Aurum i Platinum, oddane do użytku w 2014 roku. Drugi etap to również dwa budynki Ferrum i Titanum. Rozpoczęcie budowy nastąpiło w 2014 roku, oddane do użytku w 2016 r. Trzeci etap to budowa największego biurowca "Argon", oddanego do użytku we wrześniu 2017 roku, natomiast następny biurowiec "Neon" będący ostatnim budynkiem kompleksu, oddano do użytkowania w październiku 2019 roku.

Przystanek kolejowy Gdańsk Przymorze Uniwersytet. Z prawej strony ...
    Kadr na biurowiec "Argon", z ulicy Kołobrzeskiej. Biurowiec oddano ...