Jezioro Bielińskie

Jezioro Bielińskie (Bielin) znajduje się na Pojezierzu Myśliborskim. ezioro Bielińskie znajduje się w zlewni rzeki Kurzyca, dopływu Odry. Obejmuje powierzchnię 27,4 ha. Zbiornik ten jest dość płytki, jego najgłębszy punkt ma 12 m. Jest to jednak bardzo ciekawe miejsce dla nurków. Przyciąga ono swoimi “skarbami”. Na dnie leży wiele pozostałości z II wojny światowej. Głównie w postaci broni oraz amunicji, ale i sprzętu budowlanego. Najlepiej szukać jej we wschodniej części jeziora, na głębokości ok. ...
Jezioro Bielińskie (Bielin) znajduje się na Pojezierzu Myśliborskim. ezioro Bielińskie znajduje się w zlewni rzeki Kurzyca, dopływu Odry. Obejmuje powierzchnię 27,4 ha. Zbiornik ten jest dość płytki, jego najgłębszy punkt ma 12 m. Jest to jednak bardzo ciekawe miejsce dla nurków. Przyciąga ono swoimi “skarbami”. Na dnie leży wiele pozostałości z II wojny światowej. Głównie w postaci broni oraz amunicji, ale i sprzętu budowlanego. Najlepiej szukać jej we wschodniej części jeziora, na głębokości ok. 9-10 m.

Jezioro Bielińskie
    Jezioro Bielińskie