Wydmy k. Długiej Góry

Obszar wydm śródlądowych o powierzchni ok. 10 ha (stan na 2021 r.), znajdujący się po płd.-zach. stronie wzniesienia Długa Góra (160 m npm) na obszarze Borów Dolnośląskich.
Administracyjnie większość tego terenu pustynnego należy do wsi Pstrąże; zachodni skraj wydm należy do wsi Ławszowa.
Tereny wydmowe pod Długą Górą były częścią wielkiego obszaru poligonowego w Borach Dolnośląskich.
Najkrótsze dojścia do wydm pod Długą Górą) (niespełna 2 km) prowadzą leśnymi drogami ze wsi Pstrąże (od południa) ...
Najkrótsze dojścia do wydm pod Długą Górą) (niespełna 2 km) prowadzą leśnymi drogami ze wsi Pstrąże (od południa) i wsi Buczek (od wschodu).
[jawc]

Fragment wschodniej części terenów pustynnych w pobliżu wsi Pstrąże ...