Stacja kolejowa Domanin

Domanin, Dommen (1943-45)

Niewielka stacja pośrednia na 47 km linii nr 272. Na stacji są 3 tory główne, z których dwa (główne zasadnicze) znajdują się przy niskich, jednokrawędziowych peronach. Trzeci tor (nr 3) posiada status głównego dodatkowego i służy do wyprzedzania pociągów towarowych. Peron 1 przylega do budynku stacyjnego, w którym znajduje się nastawnia dysponująca "Dm". Z nastawni obsługiwane są przez monitoring rogatki na przejeździe kolejowym od strony Hanulina. Dawniej przejazd ten obsługiwał posterunek 46, który ...
Niewielka stacja pośrednia na 47 km linii nr 272. Na stacji są 3 tory główne, z których dwa (główne zasadnicze) znajdują się przy niskich, jednokrawędziowych peronach. Trzeci tor (nr 3) posiada status głównego dodatkowego i służy do wyprzedzania pociągów towarowych. Peron 1 przylega do budynku stacyjnego, w którym znajduje się nastawnia dysponująca "Dm". Z nastawni obsługiwane są przez monitoring rogatki na przejeździe kolejowym od strony Hanulina. Dawniej przejazd ten obsługiwał posterunek 46, który ok. 2015 r. został zlikwidowany. W 2021 r. trwały prace nad modernizacją toru nr 2. Zlikwidowano tor boczny który prowadził do placu ładunkowego i rampy. (moose za semaforek.kolej.org.pl)

Dojazd do stacji Domanin od strony Kępna. Stacja o charakterze ...
    Budynek stacyjny na stacji Domanin - z nastawnią i stacją przekaźnikową. ...