Kościół św. Apostołów Szymona i Judy Tadeusza

1678 r.

Drewniany kościół św. św. Szymona i Judy Tadeusza wybudowano w 1678 r. i rozbudowano w poł. XIX w. Wnętrze zdobi późnobarokowa polichromia z 1760 r. W świątyni znajduje się cenne wyposażenie z XVII-XIX w.. Do najcenniejszych zabytków należą: rokokowy ołtarz główny z XVII-wieczną balustradą żeliwną z herbem Szreniawa Lubomiskich, ołtarze boczne z XVIII i XIX-wiecznymi obrazami, rokokowa ambona, klasycystyczne ławy kolatorskie z 1788 r., drewniana barokowa chrzcielnica, obrazy i rzeźby z XVII-XIX w. ...
Ogrodzenie z kaplicami i bramami murowanymi pochodzi z przełomu XVIII i XIX w.
W 1971 r. zabytki malarstwa i rzeźby zostały wpisane do rejestru zabytków.