Mural "700 lat Sulechowa"

Mural "700 lat Sulechowa" znajduje się w parku przy sulechowskim zamku i Sulechowskim Domu Kultury im. Fryderyka Chopina. Mural namalowano na ścianie bocznej budynku gospodarczego należącego do sąsiedniego Urzędu Pocztowego. Mural przedstawia wizerunek sulechowskiego zamku i rycerza trzymającego tarczę. Na tarczy widoczny jest herb województwa dolnośląskiego (czarny orzeł z przepaską w kształcie półksiężyca, ale bez krzyża, na złotym tle). Był to herb księcia śląskiego Henryka II Pobożnego, który ...
Mural "700 lat Sulechowa" znajduje się w parku przy sulechowskim zamku i Sulechowskim Domu Kultury im. Fryderyka Chopina. Mural namalowano na ścianie bocznej budynku gospodarczego należącego do sąsiedniego Urzędu Pocztowego. Mural przedstawia wizerunek sulechowskiego zamku i rycerza trzymającego tarczę. Na tarczy widoczny jest herb województwa dolnośląskiego (czarny orzeł z przepaską w kształcie półksiężyca, ale bez krzyża, na złotym tle). Był to herb księcia śląskiego Henryka II Pobożnego, który odziedziczył go po ojcu Henryku I Brodatym.

Mural "700 lat Sulechowa" znajduje się w parku przy sulechowskim ...