Pomnik Franciszka Uścińskiego

Pomnik przy sali widowiskowej Sulechowskiego Domu Kultury im. Fryderyka Chopina odsłonięto w październiku 2017 roku, w pierwszą rocznicę śmierci Franciszka Uścińskiego, któremu jest poświęcony. Franciszek Uściński (1934-2016) był jednym z pierwszych organizatorów powojennego życia kulturalnego w mieście, otrzymał tytuł Honorowego Obywatela Gminy Sulechów. Przyjechał z Łodzi w roku 1956. Założył amatorskie kabarety (Rogacze, Latarenka, Anaid i Sokista). Jest autorem piosenek i tekstów kabaretowych ...
Pomnik przy sali widowiskowej Sulechowskiego Domu Kultury im. Fryderyka Chopina odsłonięto w październiku 2017 roku, w pierwszą rocznicę śmierci Franciszka Uścińskiego, któremu jest poświęcony. Franciszek Uściński (1934-2016) był jednym z pierwszych organizatorów powojennego życia kulturalnego w mieście, otrzymał tytuł Honorowego Obywatela Gminy Sulechów. Przyjechał z Łodzi w roku 1956. Założył amatorskie kabarety (Rogacze, Latarenka, Anaid i Sokista). Jest autorem piosenek i tekstów kabaretowych o Sulechowie, a także kompozytorem hejnału miasta.

Pomnik przy sali widowiskowej Sulechowskiego Domu Kultury im. ...