Przejście graniczne Łysa Polana-Tatranská Javorina

Przejście graniczne Łysa Polana-Tatranská Javorina z miejscem odprawy granicznej po stronie polskiej w miejscowości Łysa Polana[1] czynne było całą dobę[2]. Dopuszczony był ruch osobowy i towarowy o dopuszczalnej masie całkowitej do 7,5 tony i mały ruch graniczny[3]. Kontrolę graniczną osób, towarów oraz środków transportu wykonywała kolejno: Graniczna Placówka Kontrolna Straży Granicznej na Łysej Polanie, Placówka SG na Łysej Polanie. Do przejścia granicznego po stronie polskiej prowadziła droga ...
Przejście graniczne Łysa Polana-Tatranská Javorina z miejscem odprawy granicznej po stronie polskiej w miejscowości Łysa Polana[1] czynne było całą dobę[2]. Dopuszczony był ruch osobowy i towarowy o dopuszczalnej masie całkowitej do 7,5 tony i mały ruch graniczny[3]. Kontrolę graniczną osób, towarów oraz środków transportu wykonywała kolejno: Graniczna Placówka Kontrolna Straży Granicznej na Łysej Polanie, Placówka SG na Łysej Polanie. Do przejścia granicznego po stronie polskiej prowadziła droga wojewódzka nr 960, a po stronie słowackiej nr 67.
21 grudnia 2007 roku na mocy układu z Schengen przejście graniczne zostało zlikwidowane.

Polski Urząd Celny w Łysej Polanie na granicy z Czechosłowacją. ...