Kościół św. Stanisława Biskupa i Męczennika

Obecny kościół św. Stanisława Biskupa Męczennika i św. Anny budowany był w latach 1631-68 i nosi zarówno cechy stylu gotyckiego i renesansowego. Ufundowali go Krzysztof Wiesiołowski oraz jego żona Aleksandra Marianna Sobieska - ciotka króla Jana III Sobieskiego.
W 1727 roku powstał w świątyni barokowy ołtarz główny, ufundowany przez Wiktoryna Kuczyńskiego - ówczesnego właściciela pałacu w pobliskim Korczewie. W ołtarzu tym widnieje obraz patrona świątyni - Św. Stanisława. Po obu stronach nawy znajdują ...
W 1727 roku powstał w świątyni barokowy ołtarz główny, ufundowany przez Wiktoryna Kuczyńskiego - ówczesnego właściciela pałacu w pobliskim Korczewie. W ołtarzu tym widnieje obraz patrona świątyni - Św. Stanisława. Po obu stronach nawy znajdują się natomiast renesansowe ołtarze boczne. Ciekawostką jest fakt, że w krypcie kościoła pochowani są dawni właściciele pałacu w Korczewie - Kuczyńscy i Ostrowscy.
Obok kościoła w Knychówku stoi murowana dzwonnica oraz trójboczna kapliczka z 1806 roku.
Źródło strona parafii .