Nowy Śliwin (Śliwin Bałtycki)

Neu Schleffin, Nowe Śliwno

Śliwin Bałtycki - zwany także Nowym Śliwinem to dawniej północna część Śliwina. Uchwałą Rady Gminy 1 stycznia 2001 roku - przyłączony do Rewala. Dzielnica Rewala słynąca kiedyś głównie z ulicy Klifowej na której wybudowano ładny taras widokowy, piękny ,,długi balkon na Bałtyk". Świetnie usytuowane miejsce, pełne lokali gastronomicznych , usługowo - handlowych. Idealne na odpoczynek. Możemy tu podziwiać uroki naszego polskiego morza. Wschody i romantyczne zachody słońca, okolica uwielbiana przez turystów ...
Śliwin Bałtycki - zwany także Nowym Śliwinem to dawniej północna część Śliwina. Uchwałą Rady Gminy 1 stycznia 2001 roku - przyłączony do Rewala. Dzielnica Rewala słynąca kiedyś głównie z ulicy Klifowej na której wybudowano ładny taras widokowy, piękny ,,długi balkon na Bałtyk". Świetnie usytuowane miejsce, pełne lokali gastronomicznych , usługowo - handlowych. Idealne na odpoczynek. Możemy tu podziwiać uroki naszego polskiego morza. Wschody i romantyczne zachody słońca, okolica uwielbiana przez turystów odwiedzających Rewal.

Śliwin, restauracja Waldschenke zum Nordstern i plaża w Niechorzu ...
    Nowy Śliwin. Pensjonat Heiderose, właściciel W. Dallmann.