Internat Zespołu Szkół Technicznych

Jugendherberge; Internat Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4

Budynek obecnego internatu Zespołu Szkół Technicznych (w latach 2005-2022 - Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4) został zbudowany około roku 1935 jako schronisko młodzieżowe (Jugendherberge) na potrzeby ówczesnych hitlerowskich organizacji młodzieżowych. Pod koniec II wojny światowej budynek pełnił rolę szpitala, natomiast po wojnie, po odbudowaniu, został przekazany władzom oświatowym z przeznaczeniem na internat szkolny.
W internacie znajduje się 31 sal sypialnych na 125 miejsc (w pokojach ...
W internacie znajduje się 31 sal sypialnych na 125 miejsc (w pokojach 2, 3, 4 i 5 osobowych), stołówka, świetlica, łazienki oraz toalety.

Internat Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 dawne Jugendherberge ...
    Malbork. Schronisko młodzieżowe i zamek.