Stadion Sportowy Koźle

Stadion Klubu Sportowego Odra-Koźle

Stadion wybudowano w miejscu dawnego Szańca Neumanna wchodzącego w skład Twierdzy Koźle. Jak wynika z afiszu zapraszającego w dniu 15 września 1946 roku na Wielkie Zawody Piłki Nożnej (I. Drużyna Odra - Koźle kontra Z.Z.K. Kędzierzyn), był to wówczas stadion w zarządzie Klubu Sportowego Odra-Koźle. Obecnie jest to Stadion Sportowy Koźle przy ul. Bolesława Chrobrego 25, należący do Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Kędzierzynie-Koźlu. Obiekt posiada pełnowymiarowe boisko trawiaste i boczne boisko ...
Stadion wybudowano w miejscu dawnego Szańca Neumanna wchodzącego w skład Twierdzy Koźle. Jak wynika z afiszu zapraszającego w dniu 15 września 1946 roku na Wielkie Zawody Piłki Nożnej (I. Drużyna Odra - Koźle kontra Z.Z.K. Kędzierzyn), był to wówczas stadion w zarządzie Klubu Sportowego Odra-Koźle. Obecnie jest to Stadion Sportowy Koźle przy ul. Bolesława Chrobrego 25, należący do Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Kędzierzynie-Koźlu. Obiekt posiada pełnowymiarowe boisko trawiaste i boczne boisko do gry w piłkę nożną. Odbywają się tu mecze i treningi RTS Odra oraz zajęcia szkoleniowe i mecze IV ligi "Poprawie" Większyce. Przy stadionie jest budynek socjalny, odkryte trybuny posiadają 300 miejsc siedzących.

Afisz zapraszający na Wielkie Zawody Piłki Nożnej na stadionie ...
    Stadion klubu Odra Koźle.