Kamienica nr 4, ul. Malczewskiego Kazimierza, Opole
kitapczy: Zakład introligatorski Georga Ciasto, poprzednio należący do Klebela.
kitapczy: To są dwa różne zdjęcia, choć bardzo podobne. Warto zwrócić uwagę na inne cienie kamienicy naprzeciwko.
Stacja kolejowa Kamień Śląski, Kamień Śląski
McAron: Czy to jest to miejsce ?
Śnieżka widziana z..., Karpacz
jawc - Administrator: Moim zdaniem bardziej niż do Śnieżki pasowałoby przypisanie do całych Karkonoszy.
Słupek telekomunikacyjny, ul. Długa, Dalborowice
mika: Nie wiem jak
Budynek nr 35, ul. Piastowska, Krotoszyce
Tado: Inny właściciel - Ernst Gutsche. Obecnie nieco sfatygowany - .

antypuszka

Ostatnio wyszukiwane hasła

Podwale, kamienna góra, świdnicka wrocław, schollendorf, Jaworzno, MOST UNIWERSYTECKI, marczów, ogród japoński, Willa Stein, most grunwaldzki, Tiefen, grabiszyńska, gryfów, żary, prochowice, karczewski, sól, jabłonki, legnica, limanowa, limanowa pomnik, karkonosze, Kuźnicza, wałbrzych, RACIBÓRZ, legnica parkowa, leipelt, kino oława, kino odra, Ciekawe, Zamek, Dwor, Dworek, Ruina, Ruiny, Eichborn, Traugutta, afrika, buchenbaude, Klosna, samotnia, brodnica, Junkern, strzecha, maślice, mirsk, swierzawa, Antoniego, kras, jedlina, Baligrodzka, Lange, przejazd kolejowy, Siedzikówny, Danuty Siedzikówny, Łagoszów Mały, nowy sącz, długopole, Widoki ze Śnieżki, MOST TUMSKI, Aleja Średzkich Olimpijczyków, 11 Danuty Siedzikówny, Środa Wielkopolska, pilsudskiego, Plachetka, rondo Lotników Polskich, dom nr 5, karmelkowa kudowa, Gorzów Wielkopolski Sikorskiego, 3 Farna, hallera wrocław, Tomaszów mazowiecki kościuszki tadeusza, powstańców śląskich 49, powstańców śląskich 48, powstańców śląskich 47, powstańców śląskich 46, powstańców śląskich 45, powstańców śląskich 44, powstańców śląskich 42, powstancow sląskich 41, wroclaw rowerowa, 258 Bolesława Krzywoustego, kamienna 145, 266 Bolesława Krzywoustego, 267 Bolesława Krzywoustego, 279 Bolesława Krzywoustego, brzezina, kościół piotra i pawła oława, Festung, Kościół sw rocha oława, 292 Bolesława Krzywoustego, Plan, Konsulat Polski, 290 Bolesława Krzywoustego, Grodzka Jelenia góra, Grodzka je, 289 Bolesława Krzywoustego, Narodowe Forum Muzyki, Plany, kynast

Zrzutka na serwer i utrzymanie strony w 2021 roku

Rozpoczynamy kolejną zrzutkę na utrzymanie strony. Półtora roku temu udało się zebrać potrzebną kwotę. Mamy nadzieję, że w tym roku miłośnicy strony również nie zawiodą.

Portal internetowy polska-org.pl prowadzony przez Stowarzyszenie Wratislaviae Amici funkcjonuje na co dzień na komercyjnym serwerze. Dzięki temu strona działa niezwykle szybko i jest praktycznie bezawaryjna. Taki komfort wymaga jednak stałych opłat, które musimy pokrywać samodzielnie. Jest to spory koszt, stanowiący nasz główny wydatek. Niestety nie otrzymujemy żadnych dotacji, więc opłacenie faktur to nie lada wyzwanie.

Opłaty za serwer to jednak tylko część kosztów jakie ponosi Stowarzyszenie w związku z funkcjonowaniem strony. Oprócz serwera, płacimy również m.in. za hosting domen internetowych, księgowość, opiekę informatyka czy usprawnienia techniczne. Na to wszystko składa się co miesiąc ok. 20 członków stowarzyszenia. Dzięki sporadycznym darowiznom od miłośników udaje nam się wyjść "na zero".

Niestety koszty utrzymania rosną z roku na rok, natomiast wpływy utrzymują się na zbliżonym poziomie. Stowarzyszenie nie jest w stanie samodzielnie sprostać takiemu wydatkowi, dlatego też zwracamy się do Państwa z apelem o finansowe wsparcie. Liczy się każda złotówka.

W tym roku zmieniamy nieco formę akcji - pieniądze zbieramy za pośrednictwem portalu zrzutka.pl >>> LINK DO ZRZUTKI WA

Chcesz wesprzeć naszą stronę? To nic trudnego, możesz to zrobić na dwa sposoby:

Wpłać darowiznę za pośrednictwem Zrzutka.pl (kliknij, aby przejść do zrzutki)

ALBO

Wykonaj klasyczyny przelew:

Nr rachunku bankowego: 72 1240 6768 1111 0010 5385 6943

Tytuł przelewu: "Darowizna na cele statutowe Stowarzyszenia Wratislaviae Amici"

Stowarzyszenie Wratislaviae Amici
ul. Tęczowa 83t/24
53-601 Wrocław

NIP: 894-293-76-10 REGON: 020732006 KRS: 0000302028

IBAN: PL72 1240 6768 1111 0010 5385 6943
kod BIC (SWIFT): PKOPPLPW

/ / / /
Mmaciek - Administrator | 2020-11-17 23:26:24
Raptem killa godzin i już ponad 2000 zł!! Jak tak dalej pójdzie i każdy przeleje parę złotych, to może uzbieramy na kolejną modernizację :))
Damy radę!
Właśnie omawiamy naszą akcję na telekonferencji :) Jest dobrze, ale może być jeszcze lepiej :))