Bachusik Ekoenergeticus

Bachusik Ekoenergeticus został ufundowany przez zielonogórską firmę Ekoenergetyka-Polska S.A. z okazji 10-lecia jej istnienia (Ekoenergetyka-Polska jest jednym z europejskich liderów na rynku infrastruktury ładowania pojazdów elektrycznych; dostarczyła m.in. stacje ładowania autobusów zielonogórskiego MZK).
Bachusik Ekoenergeticus, 53. bachusik w Zielonej Górze, został uroczyście odsłonięty na Winnym Wzgórzu w dniu 09.09.2020 r. przez prezydenta miasta Zielona Góra oraz prezesa zarządu Ekoenergetyka-Polska. ...
Autorem rzeźby jest Artur Wochniak.
[jawc]