Przeprawa promowa Cisek - Bierawa (nie istnieje)

Wagenfähre Czissek-Birawa / Reigersfeld - Friedenau O/S

Nie istnieje

Przeprawa przez Odrę między Bierawą (Birawa, Reigersfeld) - przysiółkiem Utrata a Ciskiem (Czissek, Friedenau O/S) - przysiółkiem Bełk w powiecie kędzierzyńsko-kozielskim to początkowo tzw. prom na linie (latający pomost). Później była to przeprawa dla wozów (Wagen Fähre). Później w miejscu przeprawy powstał most stalowo-drewniany. Niestety w maju 2010 roku podczas powodzi został on uszkodzony i od tego czasu był zamknięty (nieczynny). W roku 2014 w jego miejscu oddano do użytku nowy most drogowy. ...

Przeprawa przez Odrę między Bierawą (Birawa, Reigersfeld) - przysiółkiem ...