MENU
Plac na Łukowej po przebudowie podzielony jest na trzy części . W pierwszej zostały ustawione klomby . Druga strefa o kameralnym charakterze zoatała wyposażona w stylizowane drewniane siedziska rozdzielane przez klomby z zielenią . W strefie centralnej przylegającej do ciągu pieszego wykonano niedużą fontannę wyposażoną w trzy dysze spieniające, wyrzucające wodę na wysokość 50 cm. Strumień wody podświetlony jest czterema źródłami światła.

Dodał: janusz50938° - Data: 2010-11-09 23:09:54 - Odsłon: 932
11 października 2010

Prace, których rozpoczęcie planowano na marzec 2010 roku zrealizowało wyłonione w przetargu konsorcjum, którego liderem jest świdnicka firma Steinbudex . Zgodnie z założeniami przebudowy całkowicie wymieniono istniejącą nawierzchnię z kostki betonowej na naturalną z kostki i płyt kamiennych , wybudowano fontannę , wymieniono oświetlenie uliczne , a także pojawiły się nowe elementy tzw. małej architektury: ławki, kosze na śmieci, stojaki na rowery, klomby na zieleń uliczną - drzewa i krzewy. W ramach prac wymieniono kanalizację deszczową oraz sanitarną . Na przebudowę tej reprezentacyjnej części miasta Świdnica otrzyma unijną dotację w wysokości 1,69 mln zł. Całość prac będzie kosztowała 2,88 mln zł .źródło : . janusz50938

  • /foto/355/355083m.jpg
    2010
  • /foto/355/355191m.jpg
    2010
  • /foto/356/356400m.jpg
    2010
  • /foto/3417/3417645m.jpg
    2012

janusz50938°

Poprzednie: Jezioro Jaśkowickie Strona Główna Następne: Iglica


moose (administrator) | 2010-11-09 23:40:25
Łukowej*