Hotel Stary Młyn

Mühle

Rys historyczny - : Część badaczy twierdzi, że przez krótki czas, pomiędzy okresami, w których właścicielami wsi byli templariusze i joannici, wieś należała do margrabiów brandenburskich. W 1460 roku w dokumentach zakonnych wzmiankowany został ostrowski młyn. Około 1650 roku dwumlewnikowy młyn ostrowski należał do znaczniejszych w okolicy. Obsługiwał gospodarzy z Ostrowa, Rychlika, Turska i Malutkowa.
Budynek obecnego młyna jest adaptowany na hotel . Hotel Stary Młyn - Ostrów k/Sulęcina . Hotel ...
Budynek obecnego młyna jest adaptowany na hotel . Hotel Stary Młyn - Ostrów k/Sulęcina . Hotel ,restauracja ,winiarnia . Już niebawem zaprosi gości .

Ostrów. Zajazd, młyn, fragment miejscowości i jezioro.