Wodociągowy ciśnieniowy zbiornik wyrównawczy

PUK budynek B

Odstojnik ścieków

Ujęcie wody głębinowej Tywa

Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych w Gryfinie (PUK)

Fabryka wałów korbowych LOOF

Przedsiębiorstwo zostało utworzone na podstawie Uchwały Prezydium Miejskiej Rady Narodowej w Gryfinie z dnia 7 października 1957r. pod nazwą "Miejskie Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej" w Gryfinie i rozpoczęło działalność z dniem 01 stycznia 1958 r.
Po wielu zmianach nazw i zakresu działalności z dniem 20.XII.1996 r. przedsiębiorstwo zostało przekształcone w Spółkę z o.o. pod nazwą Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych.
Przedmiotem działalności Spółki jest m.in.
wykonawstwo sieci i przyłączy wodno-kanalizacyjnych,
eksploatacja wodociągów, sieci wodociągowej i zaopatrzenia ludności w wodę pitną,
eksploatacja urządzeń kanalizacyjnych, sieci kanalizacyjnych i oczyszczanie ścieków oraz eksploatacja innych urządzeń infrastruktury komunalnej (składowisko odpadów komunalnych, miejska oczyszczalnia ścieków, wiejskie oczyszczalnie ścieków),
utrzymanie czystości w mieście i na terenach wiejskich w tym wywóz nieczystości stałych i płynnych, pielęgnacja zieleni
wykonywanie analiz środowiskowych i mikrobiologicznych wody, ścieków i osadów ściekowych
świadczenie usług cmentarnych i pogrzebowych w pełnym zakresie oraz pielęgnacja miejsc pamięci narodowej.
usługi ogólnobudowlane, remonty mieszkań,
usługi transportowo - sprzętowe