Wiadukt drogowy WD-22 (Sady Dolne / S3)
Wiadukt drogowy WS-24 (S3 / Sady Górne)
Wiadukt drogowy WS-37 (S3 / Jaczkowska Góra)
Wiadukt drogowy WD-38 (Ptaszków / S3)
Węzeł drogowy Kamienna Góra Północ

Odcinek S3 Bolków - Kamienna Góra

W ramach inwestycji powstała dwujezdniowa droga ekspresowa S3 o długości ok. 16,1 km, na odcinku od węzła Bolków (bez węzła) do węzła Kamienna Góra Północ (bez węzła). Każda jezdnia ma po dwa pasy ruchu i pas awaryjny. Powstały również dwa dwunawowe tunele drogowe - tunel TS-26 o długości ok. 2300 m, pomiędzy miejscowościami Sady Górne, Stare i Nowe Bogaczowice oraz tunel TS-32 o długości ok. 320 m niedaleko miejscowości Gostków. Tunel TS-26 jest najdłuższym pozamiejskim tunelem w Polsce realizowanym ...
W ramach inwestycji powstała dwujezdniowa droga ekspresowa S3 o długości ok. 16,1 km, na odcinku od węzła Bolków (bez węzła) do węzła Kamienna Góra Północ (bez węzła). Każda jezdnia ma po dwa pasy ruchu i pas awaryjny. Powstały również dwa dwunawowe tunele drogowe - tunel TS-26 o długości ok. 2300 m, pomiędzy miejscowościami Sady Górne, Stare i Nowe Bogaczowice oraz tunel TS-32 o długości ok. 320 m niedaleko miejscowości Gostków. Tunel TS-26 jest najdłuższym pozamiejskim tunelem w Polsce realizowanym w skale metodą górniczą (NATM) i został wyposażony we wszystkie istotne z punku widzenia bezpieczeństwa systemy. Ponadto na tym odcinku wybudowano 15 obiektów inżynierskich, 13 przejść dla zwierząt oraz 39 przepustów. Wybudowano również drogi dojazdowe, a istniejącą sieć dróg odpowiednio przebudowano.

Odcinek przebiega nowym korytarzem na terenie województwa dolnośląskiego, w powiatach jaworskim, wałbrzyskim i kamiennogórskim. Droga skrzyżuje się z istniejącymi drogami publicznymi:
- z drogą powiatową nr 2787D Sady Górne - Nagórnik,
- z drogą powiatową nr 3466D granica powiatu - Gostków,