ul. Kanonicza, Kraków
W.Mazurkiewicz (Soravianus) [vmuzzy@gmail.com]: Dobrym zwyczajem jest podanie informacji o autorze i wydawcy.
Panoramy Nowego Kościoła, Nowy Kościół
MacGyver_74: Poczyniłeś większe zakupy. :)
WROMPA, Wrocław
Cerkiew Świętych Apostołów Piotra i Pawła, ul. Wysokiej Bramy, Lidzbark Warmiński
tomimaki: Dawny kościół ewangelicki zaprojektował Karl Friedrich Schinkel. Podpiąłem obiekt.
Zakład Karny Kłodzko, ul. Bohaterów Getta, Kłodzko
Zbigniew Waluś: Dla przypomnienia. Ten duszpasterz to niemiecki rzymskokatolicki ksiądz pochodzący z ziemi kłodzkiej, a gestapo i narodowi socjaliści to obywatele ówczesnych Niemiec. Tak pisze bo może przyjedzie jakiś Latynos lub Azjata i nie będzie wiedzial o co chodzi.... Mieszkańcy Kłodzka to w zdecydowanej większości Polacy.
Dębno
MacGyver_74: Pewne różnice w rozmieszczeniu drzwi są, ale masz rację, to raczej ten. Obecnie miejsce wygląda tak .

T.Rex
T.Rex
rajaser
t.ziemlicki@wp.pl
t.ziemlicki@wp.pl

Kopalnia węgla brunatnego Kohlberg
Autor: RavNie°, Data dodania: 2020-08-23 23:30:06, Aktualizacja: 2020-08-24 12:01:13, Odsłon: 1071

Kopalnie węgla brunatnego w rejonie Żar

Artykuł poświecony żarskiemu okręgowi wydobywczemu, liczne fotografie, opisy kopalń, rysunki, tabele, inwentarz pozostałosci po kopalniach.

Słonimska M., 2012, Żarskie kopalnie węgla bruatnego [w:] Archeologia Przemysłowa w Polsce tom 2, Wrocław 2012, s. 7-58.

/ / / /
Petroniusz | 2020-08-24 22:00:47
Dwie literówki w "artykule" do poprawy (pozostałosci, bruatnego). Dzięki za namiary na ciekawe opracowanie. Ale tekst jest na komentarz, może opis. Nie dało się na podstawie tej publikacji zrobić jakiegoś prawdziwego artykułu? W wielkim skrócie? Szkoda.
moose | 2020-08-27 18:35:12
No ale to nie jest artykuł, więc w takiej formie to nie powinno zostać. To jest zakończenie jakiegoś artykułu najwyżej.