Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Lidzbarku Warmińskim

Winterschule , Zespół Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Ustawicznego

1913 r.

Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Lidzbarku Warmińskim to jedna z najbogatszych pod względem historii i tradycji placówek w województwie warmińsko-mazurskim. Funkcjonuje od 1946 roku gdy we wrześniu 1946 r. mgr Józef Wierzbicki przejął zdewastowany budynek po niemieckiej niższej szkole rolniczej oraz gospodarstwo rolne o powierzchni 90 ha. 6 października tego roku uruchomiono Gimnazjum i Liceum Gospodarstwa Wiejskiego....
Placówka na przełomie lat kilkakrotnie dostosowując swoją ofertę ...
Placówka na przełomie lat kilkakrotnie dostosowując swoją ofertę do aktualnych potrzeb zmieniała nazwę, by ostatecznie od roku 2007 występować pod szyldem Zespół Szkół i Placówek Oświatowych.

Zespół Szkół i Placówek Oświatowych w Lidzbarku Warmińskim.
    Lidzbark Warmiński, Winterschule.