Most kolejowy (rz. Osiecznica / Chrzypsko Małe / LK 368)

Istnieje częściowo

Linia kolejowa nr 368 Szamotuły – Międzychód – niezelektryfikowana jednotorowa linia kolejowa o długości 57,312 km. Linia kolejowa otwierana etapami w latach 1907/1908. W roku 1995 zawieszono kursowanie pociągów pasażerskich, a rok później towarowych. W latach 1977–1978 przeprowadzono gruntowny remont linii dokonując odbudowy nasypów, wymiany drewnianych podkładów na betonowe oraz wymiany szyn.
W 2012 roku znaczna część linii była nieprzejezdna ze względu na zły stan mostu w miejscowości Chrzypsko ...
W 2012 roku znaczna część linii była nieprzejezdna ze względu na zły stan mostu w miejscowości Chrzypsko Małe na kilometrze 27,354.

Most kolejowy z lat 1907–1908, wybudowany dla linii Szamotuły ...
    Most kolejowy (rz. Osiecznica / Chrzypsko Małe / LK 368).