Kościół św. Michała Archanioła

XIII-XIV w.

Kościół budowany od 3 ćw. XIII wieku do I ćw. XIV wieku. Kościół wybudowano z wieżą od zachodu i zakrystią od północy, przykryty drewnianą kolebką pozorną. Podczas przebudowy w końcu XVII wieku nadbudowano drewnianą część wieży, przebudowano najwyższy uskok szczytu wschodniego oraz zakrystię. W 1895 roku odnowiona została kolebka drewniana. Wkrótce potem przebito okno w blendzie szczytu wschodniego oraz dobudowano kruchtę południową. Bezpośrednio przy kościele w obrębie muru znajduje się cmentarz ...
Kościół budowany od 3 ćw. XIII wieku do I ćw. XIV wieku. Kościół wybudowano z wieżą od zachodu i zakrystią od północy, przykryty drewnianą kolebką pozorną. Podczas przebudowy w końcu XVII wieku nadbudowano drewnianą część wieży, przebudowano najwyższy uskok szczytu wschodniego oraz zakrystię. W 1895 roku odnowiona została kolebka drewniana. Wkrótce potem przebito okno w blendzie szczytu wschodniego oraz dobudowano kruchtę południową. Bezpośrednio przy kościele w obrębie muru znajduje się cmentarz parafialny.
Za stroną Gminy