Dworzec kolejowy Cedynia (dawny)

Linia kolejowa (Bad Freienwalde Klbf. -) Hohenwutzen von Saldernbrücke – Cedynia

Linia kolejowa Bad Freienwalde Klbf. – Cedynia przed drugą wojną światową w całości położona na terenie III Rzeszy, po wojnie rozdzielona nową granicą pomiędzy Polską i Niemcami.
Linia jednotorowa o rozstawie szyn 1435 mm otwarta została 30 października 1930. Podczas działań wojennych nieprzejezdny stał się odcinek Bad Freienwalde Klbf. – Stary Kostrzynek, a następnie tory zostały rozebrane od stacji Hohenwutzen do stacji Cedynia. W 1950 nastąpiło uruchomienie niemieckiego odcinka linii: Bad Freienwalde ...
Linia jednotorowa o rozstawie szyn 1435 mm otwarta została 30 października 1930. Podczas działań wojennych nieprzejezdny stał się odcinek Bad Freienwalde Klbf. – Stary Kostrzynek, a następnie tory zostały rozebrane od stacji Hohenwutzen do stacji Cedynia. W 1950 nastąpiło uruchomienie niemieckiego odcinka linii: Bad Freienwalde Klbf. - Hohenwutzen, jednak już w 1965-1966 roku zawieszono na niej ruch pasażerski i towarowy, a w 1967 odcinek ten rozebrano.