Rzeźba - Pomnik dewelopera

Na rondzie na skrzyżowaniu ulic Słonimskiego i Rychtalskiej, na terenie osiedla Promenady Wrocławskie, stanęło duże, betonowe logo dewelopera Vantage Development. Składa się z liter VD, choć złośliwi twierdzą, że pod pewnymi kątami wyglądają one bardziej jak XD. Jak informuje deweloper, jest to "artystyczna rzeźba", powstała w wyniku konkursu, ogłoszonego wraz z ASP i ZDiUM kilka lat temu. W 2015 roku wspólnie z wrocławską Akademią Sztuk Pięknych oraz Zarządem Dróg i Utrzymania Miasta zorganizowano ...
Na rondzie na skrzyżowaniu ulic Słonimskiego i Rychtalskiej, na terenie osiedla Promenady Wrocławskie, stanęło duże, betonowe logo dewelopera Vantage Development. Składa się z liter VD, choć złośliwi twierdzą, że pod pewnymi kątami wyglądają one bardziej jak XD. Jak informuje deweloper, jest to "artystyczna rzeźba", powstała w wyniku konkursu, ogłoszonego wraz z ASP i ZDiUM kilka lat temu. W 2015 roku wspólnie z wrocławską Akademią Sztuk Pięknych oraz Zarządem Dróg i Utrzymania Miasta zorganizowano konkurs na projekt zagospodarowania ronda przy ul. Słonimskiego i ul. Rychtalskiej. Zwycięska praca, autorstwa pani Katarzyny Jagiełło, obecnie doktor Wydziału Architektury Wnętrz i Wzornictwa ASP, została wybrana przez jury, złożonego z przedstawicieli Vantage Development oraz wymienionych instytucji. Konkurs miał charakter otwarty i podczas jego trwania wpłynęło 12 projektów.

Logo dewelopera Vantage Development na rondzie Władysława Hemara ...
    Nowo wybudowane Osiedle Rychtalska 20, widok z ronda Mariana Hemara.