MENU
Schody do nikąd na zapleczu budynku fundacji.

Dodał: bonczek/hydroforgroup/° - Data: 2006-05-17 20:20:31 - Odsłon: 2067
14 maja 2006


Pawilon Wzorcowego Sanatorium dla Dzieci podczas WZO pełniło rolę "przechowalni" dzieci, gdzie za 50 złotych można było zostawić swoją pociechę pod opieką kadry opiekuńczej
W latach 90. XX wieku budynek Fundacji im. Brata Alberta w Krakowie Filia we Wrocławiu Ośrodek Dzienny dla Niepełnosprawnych - "Wspólnota"

Projektant:
- Richard Konwiarz

  • /foto/24/24264m.jpg
    1929
  • /foto/24/24267m.jpg
    1929
  • /foto/119/119553m.jpg
    1929
  • /foto/382/382827m.jpg
    1929
  • /foto/3817/3817806m.jpg
    1929
  • /foto/345/345927m.jpg
    1948
  • /foto/347/347481m.jpg
    1948
  • /foto/347/347482m.jpg
    1948
  • /foto/7652/7652130m.jpg
    1948
  • /foto/3881/3881536m.jpg
    1957
  • /foto/3881/3881538m.jpg
    1957
  • /foto/429/429720m.jpg
    1963
  • /foto/4536/4536047m.jpg
    1972
  • /foto/172/172917m.jpg
    1975
  • /foto/8096/8096997m.jpg
    1984
  • /foto/4600/4600609m.jpg
    1997
  • /foto/172/172921m.jpg
    2001
  • /foto/8/8688m.jpg
    2004
  • /foto/8/8689m.jpg
    2004
  • /foto/8/8690m.jpg
    2004
  • /foto/24/24268m.jpg
    2004
  • /foto/24/24276m.jpg
    2004
  • /foto/52/52794m.jpg
    2005
  • /foto/85/85956m.jpg
    2006
  • /foto/164/164276m.jpg
    2007
  • /foto/164/164277m.jpg
    2007
  • /foto/164/164278m.jpg
    2007
  • /foto/204/204484m.jpg
    2008
  • /foto/288/288778m.jpg
    2009
  • /foto/288/288779m.jpg
    2009
  • /foto/360/360398m.jpg
    2010
  • /foto/423/423174m.jpg
    2011
  • /foto/379/379786m.jpg
    2011
  • /foto/379/379787m.jpg
    2011
  • /foto/3796/3796162m.jpg
    2013
  • /foto/4320/4320062m.jpg
    2013
  • /foto/4320/4320071m.jpg
    2013
  • /foto/4320/4320079m.jpg
    2013
  • /foto/5323/5323580m.jpg
    2014
  • /foto/5323/5323374m.jpg
    2015
  • /foto/5323/5323384m.jpg
    2015
  • /foto/6449/6449803m.jpg
    2017
  • /foto/6519/6519641m.jpg
    2017
  • /foto/6519/6519642m.jpg
    2017
  • /foto/6519/6519648m.jpg
    2017
  • /foto/6519/6519654m.jpg
    2017
  • /foto/8183/8183608m.jpg
    2019
  • /foto/8183/8183611m.jpg
    2019
  • /foto/8183/8183622m.jpg
    2019
  • /foto/8183/8183626m.jpg
    2019
  • /foto/8183/8183628m.jpg
    2019

bonczek/hydroforgroup/°

Poprzednie: Kościół drewniany św. Jana Nepomucena Strona Główna Następne: Ogród Japoński


monarchista | 2011-08-14 21:09:39
Schody do alejki przy stawie są pozostałością po WUWie. Między tymi schodkami a budynkiem był placyk, który był zakończenie głównej alei w tej części WUWy. W czasie WZO ten placyk został zlikwidowany ale schodów nie zdemontowano (na całe szczęście).