2021 - Remont wiaduktu

Wiadukt drogowy (Oleśnica / ul. Wojska Polskiego - LK 281)

Wiadukt drogowy trzyprzęsłowy z dojazdami w ciągu ul. Wojska Polskiego nad linią kolejową nr 281 Oleśnica - Chojnice. Pierwotnie obiekt i droga w zarządzaniu wrocławskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, następnie po wybudowaniu drogi szybkiego ruchu S8, całość przekazana w zarząd Miastu Oleśnica, następnie, na przełomie 2015 i 2016 roku, na mocy przepisów art. 10 ust. 5a ustawy z 13.09.2013 roku o zmianie ustawy o drogach publicznych (Dz. U. z 2015, poz. 870), została przekazana ...
Wiadukt drogowy trzyprzęsłowy z dojazdami w ciągu ul. Wojska Polskiego nad linią kolejową nr 281 Oleśnica - Chojnice. Pierwotnie obiekt i droga w zarządzaniu wrocławskiego oddziału Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad, następnie po wybudowaniu drogi szybkiego ruchu S8, całość przekazana w zarząd Miastu Oleśnica, następnie, na przełomie 2015 i 2016 roku, na mocy przepisów art. 10 ust. 5a ustawy z 13.09.2013 roku o zmianie ustawy o drogach publicznych (Dz. U. z 2015, poz. 870), została przekazana Zarządowi Województwa Dolnośląskiego i dalej Zarządowi Powiatu Oleśnickiego.
Dane techniczne:
- długość całkowita - 32,74 m,