Dom nr 42

XIX w./XX w.

Dom mieszkalny nr 42 znajduje się przy rozwidleniu dróg (drogi powiatowej i wewnętrznej drogi gminnej) Budynek usadowiony na osi północ-południe, posiada dach dwuspadowy kryty dachówką. W dachu umieszczone zostały świetliki - wole oka. W niniejszym domu mieszkał p. Wiesław Ślawski, wybitny znawca historii gminy, a przede wszystkim Starych Bogaczowic, inicjator wielu przedsięwzięć społecznych i turystycznych. Dzięki jego staraniom wytyczono nowe szlaki turystyczne na terenie m.in. Starych Bogaczowic ...
Dom mieszkalny nr 42 znajduje się przy rozwidleniu dróg (drogi powiatowej i wewnętrznej drogi gminnej) Budynek usadowiony na osi północ-południe, posiada dach dwuspadowy kryty dachówką. W dachu umieszczone zostały świetliki - wole oka. W niniejszym domu mieszkał p. Wiesław Ślawski, wybitny znawca historii gminy, a przede wszystkim Starych Bogaczowic, inicjator wielu przedsięwzięć społecznych i turystycznych. Dzięki jego staraniom wytyczono nowe szlaki turystyczne na terenie m.in. Starych Bogaczowic czy Gostkowa i dalej do Sędzisławia.

Dom nr 42.