Centrum Weterana Działań poza Granicami Państwa

Siedziba Centrum to dwupiętrowa konstrukcja, która jako część koszar powstała w latach 1900–1902. Stacjonowały w nich wojska podległe 3 Dywizji Piechoty 23 Korpusu Armijnego Imperium Rosyjskiego. Gdy zabudowania opuścili Rosjanie, zaczęli urzędować w nich Niemcy. W międzywojniu mieściły się tam polskie jednostki, m.in. pułk lotniczy i Szkoła Podchorążych Technicznych Lotnictwa. Natomiast po II wojnie przy Puławskiej 6A znajdowała się komenda uzupełnień. Centrum weterana zostało utworzone w grudniu ...
Siedziba Centrum to dwupiętrowa konstrukcja, która jako część koszar powstała w latach 1900–1902. Stacjonowały w nich wojska podległe 3 Dywizji Piechoty 23 Korpusu Armijnego Imperium Rosyjskiego. Gdy zabudowania opuścili Rosjanie, zaczęli urzędować w nich Niemcy. W międzywojniu mieściły się tam polskie jednostki, m.in. pułk lotniczy i Szkoła Podchorążych Technicznych Lotnictwa. Natomiast po II wojnie przy Puławskiej 6A znajdowała się komenda uzupełnień. Centrum weterana zostało utworzone w grudniu 2014 r.

Budynek o carskim rodowodzie, powstał w 1900-02 r. w kompleksie ...
    Budynek tzw. domu weterana na terenie dawnych, carskich koszar.