Wakepark

Wakepark (Wake Up Park) na zalewie w Starej Morawie to oparty na dwóch słupach wyciąg umożliwiający jazdę na wakeboardzie lub nartach wodnych po specjalnie przygotowanym torze o długości ok. 200 m. Sport ten jest na tyle prosty i przyjemny, że każdy kto tylko ukończył osiem lat może spróbować i bez trudu opanować jego podstawy. Wszelki niezbędny sprzęt (deska, kapok, kask) znajduje się na miejscu, dostępne są również różnego rozmiaru i grubości pianki chroniące przed zimnem. Jazda odbywa się pod ...
Wakepark (Wake Up Park) na zalewie w Starej Morawie to oparty na dwóch słupach wyciąg umożliwiający jazdę na wakeboardzie lub nartach wodnych po specjalnie przygotowanym torze o długości ok. 200 m. Sport ten jest na tyle prosty i przyjemny, że każdy kto tylko ukończył osiem lat może spróbować i bez trudu opanować jego podstawy. Wszelki niezbędny sprzęt (deska, kapok, kask) znajduje się na miejscu, dostępne są również różnego rozmiaru i grubości pianki chroniące przed zimnem. Jazda odbywa się pod czujnym okiem operatora, który dobiera prędkość stosownie do umiejętności osoby pływającej. Dodatkowymi atrakcjami są SUP-y (duże deski wypornościowe, na których odpychając się wiosłem można dryfować po zalewie), trickboardy (deski do trenowania równowagi) oraz trampolina.

Wakeboarding na zalewie
    Marek Jazłowiecki (właściciel wakeparku) w stroju służbowym :)