Spichlerz I (ruina)

Istnieje częściowo

Spichlerz przy ul. Na Stępce 2a - pochodzi z około 1880 roku. Był to dawny pruski spichlerz / magazyn do przechowywanie zboża. Wybudowany z żółtej cegły, nieotynkowany. W skład obiektów rzeźni został włączony po 1945 roku i wykorzystywany był tylko w dolnej części, gdzie mieściła się stolarnia. Upadłość Zakładów Mięsnych w 1989, rozpoczęła okres dewastacji obiektów. Wpisany do rejestru zabytków: 881 - 01.08.1983. W 2015 roku , pojawiła się informacja, że dawny spichlerz, ma stać się hotelem. ...
Spichlerz przy ul. Na Stępce 2a - pochodzi z około 1880 roku. Był to dawny pruski spichlerz / magazyn do przechowywanie zboża. Wybudowany z żółtej cegły, nieotynkowany. W skład obiektów rzeźni został włączony po 1945 roku i wykorzystywany był tylko w dolnej części, gdzie mieściła się stolarnia. Upadłość Zakładów Mięsnych w 1989, rozpoczęła okres dewastacji obiektów. Wpisany do rejestru zabytków: 881 - 01.08.1983. W 2015 roku , pojawiła się informacja, że dawny spichlerz, ma stać się hotelem. Według stanu na rok 2019, spichlerz to ruina przy której pozostały jedynie ściany zewnętrzne bez stropów i zadaszenia.
[mietok]

Na pierwszym planie u dołu - spichlerz I (2a) i obok z lewej strony ...