Willa Neptun (OW Grodno II)

Ośrodek Wczasowy Grodno II

Ośrodek Wypoczynkowy Grodno II składa się z trzech obiektów: budynek ZEUS (100 miejsc noclegowych), willa Neptun (40 miejsc noclegowych), willa Sztorm (10 miejsc).

Historia Ośrodka Wypoczynkowego Grodno II rozpoczyna się w 1957 roku kiedy to Katowickie Przedsiębiorstwo Budowlane Przemysłu Węglowego w oparciu o decyzje Szefa Urzędu Rady Ministrów przejęło Ośrodek Grodno (w 1958 roku na polecenie Premiera Piotra Jaroszewicza Urząd Rady Ministrów przejął część ośrodka, na bazie którego powstał ośrodek ...

Historia Ośrodka Wypoczynkowego Grodno II rozpoczyna się w 1957 roku kiedy to Katowickie Przedsiębiorstwo Budowlane Przemysłu Węglowego w oparciu o decyzje Szefa Urzędu Rady Ministrów przejęło Ośrodek Grodno (w 1958 roku na polecenie Premiera Piotra Jaroszewicza Urząd Rady Ministrów przejął część ośrodka, na bazie którego powstał ośrodek wczasowy Grodno I). W 1964 roku rozbudowano Ośrodek i wzniesiono nowy budynek wczasowy na 105 miejsc. W 1989 dokonano odbudowy budynku nazywanego Willa Neptun (w miejsce dotychczasowego drewnianego budynku).

Wszystkie pokoje w budynkach ośrodka posiadają łazienki i tarasy oraz wyposażone są w telewizory.

Na terenie OW Grodno II do dyspozycji Gości jest: