Dzielnica VII (Groszowice, Grotowice, Nowa Wieś Królewska)
SyG: Ten budynek to najprawdopodobniej gospoda z dużą salą taneczną. Tę śluzę w Groszowicach oddano do użytku w 1893 roku. W związku z rozwojem żeglugi na Odrze, w 1911 roku wybudowano obok niej, drugą, znacznie większą, tzw. śluzę pociągową, do ktorej mógł wpływać holownik z dwiema, lub nawet z trzema barkami holowanymi. Podobnie było na calej tzw. Odrze skanalizowanej. Po II WŚ powstały dwa stopnie wodne; ...
Nowa Wieś
dariuszfaranciszek: Kirche -
Budynek nr 38-44, ul. Żelazna, Wrocław
Michał: Ooo widzisz, zawsze się zastanawiałem jak się odmienia tą nazwę? Czy to jest Karasia tak jak np. ulica Suma albo Karpia? Czy może to jest Karasia tak jak np. Żelazna? Teraz już wiem, dzięki. Już poprawiam w opisie. :-)
Niezrealizowane projekty, Opole
foxi: Widoczny tu tunel jest teraz kopany ;-)
Zdjęcia niezidentyfikowane (Głogów), Głogów
TadeuszFantom: Offizerspeiseanstalt, Regimentshaus Inf.-Reg. No. 58 - kasyno oficerskie 58 pułku piechoty a od roku 1921 rolnicza szkoła zawodowa (Landwirtschaftliche Berufsschule (później Landwirt-schafts - und Berufsschule des Landkreises Glogau,). Mieściła się przy skrzyżowaniu obecnych ulis Daszyńskiego z Piastowską. Obecnie w tym miejscu są domy jednorodzinne.
Budowa marketu Dino (2020-2021), ul. Wrocławska, Wałbrzych
ragnar - Administrator: Budowa idzie w imponującym tempie, ściany już postawione. Jak dobrze pójdzie przed świętami market będzie już czynny.

NSU zza winkla

W jednej z rozmów z kolegą zapytałam go

/ /
YouPiter | 2019-12-02 08:22:25 | edytowany: 2019-12-02 08:29:01
Silnik z wirującym tłokiem, opracowany przez Felixa Wankla został zastosowany również w modelu Ro 80 (następcy modelu Spider) i umieszczony z przodu pojazdu. W motelu Prinz zastosowano silnik dwucylindrowy, umieszczony z tyłu samochodu.