Budynek nr 9-13 (43-51) (54-56) (KDM) Pod Arkadami, ul. Świdnicka, Wrocław
PP: Niezręczne to przypisanie. Klub Muzyki i literatury ma adres pl. Tadeusza Kościuszki 10, Galeria SIC ma adres pl. Tadeusza Kościuszki 9-10.
2024 Wystawa zabytkowego taboru kolejowego i zabytkowych samochodów, Wrocław
Mikołaj Cendro: Lokomotywa SU45-079 należąca do prywatnych właścicieli ze Starego Sącza. Maszyna jest w użyczeniu w KSK Wrocław. Jest w pełni sprawna technicznie, często prowadzi pociągi retro po Polsce.
Mikołaj Cendro: Wagon serii Bcwxzd, typ 110Ac. Zabudowany jako kuszetka (6 łóżek w przedziale). Do około 2017 kursował w PKP Intercity. Naprawa poziomu P4 przeprowadzona w 2023 przez KSK Wrocław. Rok budowy - 1977. Wyprodukowany w fabryce H. Cegielski Poznań.
Budynek nr 17, ul. Wróblewskiego Walerego, Kędzierzyn-Koźle
Iras (Legzol): Jeżeli budynek pełni tylko funkcję mieszkalną, nie wspominamy tego w nazwie. Wystarczy tylko "Budynek nr 17" lub, jeżeli obiekt na to zasługuje "Willa nr 17". Wiem, na portalu funkcjonują "budynki mieszkalne", ale to są relikty czasów minionych :)
ul. Kuźnicza, Wrocław
YouPiter: Tyłem, ustawiony jest Fiat 125p z poziomymi kloszami - MR 75.