MENU
Mural na budynku przy placu zabaw

Dodał: wik° - Data: 2019-11-08 19:06:23 - Odsłon: 47
30 października 2019

Data: 2019:10:30 12:46:17   ISO: 100   Ogniskowa: 15.1 mm   Aparat: SONY DSC-RX100M3   Przysłona: f/7.1   Ekspozycja: 1/100 s  


Na podstawie Lokalnego Programu Rewitalizacji Wałbrzycha na lata 2008-2015, w ramach projektu "Modernizacja zdewastowanej drobnej infrastruktury przestrzeni publicznych Śródmieścia Wałbrzycha", zrealizowano zadanie modernizacji przestrzeni położonej pomiędzy budynkami w rejonie ulic Limanowskiego i Zajączka. Projekt przewidywał:
- profilowanie podłoża,
- wykonanie podbudowy,
- położenie nawierzchni z płyt ażurowych z wypełnieniem humusem i obsianiem trawą,
- plac zabaw.
Według Programu ta inwestycja ma spowodować generalny wzrost zainteresowania wśród mieszkańców spędzaniem wolnego czasu w miejscach publicznych, a także zwiększenie zapotrzebowania na integrację społeczną, dokonywanie zakupów w Śródmieściu i korzystanie z lokalnych usług.
/Petroniusz/

  • /foto/179/179440m.jpg
    2007
  • /foto/7018/7018576m.jpg
    2008
  • /foto/411/411393m.jpg
    2011
  • /foto/414/414680m.jpg
    2011
  • /foto/8245/8245443m.jpg
    2019
  • /foto/8269/8269595m.jpg
    2019
  • /foto/8269/8269598m.jpg
    2019
  • /foto/8269/8269600m.jpg
    2019

wik°

Poprzednie: ul. Aptekarska Strona Główna Następne: ul. Dąbrowskiego Jarosława, gen.