Dom nr 22, ul. Szolc-Rogozińskiego Stefana, Wrocław
Zdzisław K.: Pod koniec lat sześćdziesiątych często przechodziłem przez ulicę Rogozińskiego, chodząc do kolegów na ulicę Domeyki. Oglądałem te unikalne motory i motorowery pana Andrzeja, których w blaszanym garażu było wiele.
Przebudowa ronda, Wałbrzych
Petroniusz (admin): Granica to granica. Nie można zmienić biegu rzeki bez zmiany granicy?
pl. Legionów, Wrocław
Tony: Wstawiłem trochę lepszy skan: .
Społeczna Akademia Nauk, ul. Franciszkańska, Świdnica
Petroniusz (admin): Poprawiam, chociaż nie ja jestem autorem tej fascynującej nazwy. Trzeba zadać pokutę adminowi, który ją wymyślił. :-D
Zdjęcia niezidentyfikowane (Lubsko), Lubsko
McAron: Czytając to wszystko zaraz mi się przypomina jak daleko wyjeżdżała klinkierówka z Gozdnicy czy marmur z kamieniołomów w Sławniowicach.
pl. Piastowski, Jelenia Góra
mietok - Administrator: :) ........ dzięki

Władysław Sikora

Historia wrocławskich osiedli
Autor: Administrator°, Data dodania: 2019-10-21 12:45:08, Aktualizacja: 2019-10-21 12:45:08, Odsłon: 383

Sesja popularno-naukowa zorganizowana przez Muzeum Miejskie Wrocławia. Wśród prelegentów członkowie Stowarzyszenia Wratislaviae Amici (24-25 października 2019 r.)

Muzuem Miejskie Wrocławia zaprasza na sesję popularno-naukową pt. "Historia wrocławskich osiedli". Sesja pod honorowym patronatem Prezydenta Wrocławia Jacka Sutryka odbędzie się w dniach 24-25 października 2019 r. w Sali Wielkiej wrocławskiego Ratusza.

/ / /
Bardzo ciekawe tematy.