Wyczyść

Pomnik żołnierzy poległych w wojnie prusko-francuskiej 1870-1871 (Szprotawa), pl. Komuny Paryskiej, Szprotawa
maras - Administrator: Hmm, tworzenie dodatkowych obiektów dla pomników wojennych w miejscowościach nie bardzo ma sens wg mnie... Mamy kategorię Pomniki wojenne dla każdego województwa z dopiskiem pierwszych trzech liter w polu adresowym i do selekcji zupełnie to wystarczy. Reasumując, jestem przeciwny mnożeniu bez powody tego obiektu.
pl. Rynek, Świdnica
maras - Administrator: Sawa, my nie mamy zgody na publikację z tego portalu... Chyba, że masz od nich zgodę na publikację na naszej stronie. Jeżeli nie, zdjęcie musi być usunięte.
Szklarska Poręba
maras - Administrator: Z pewnym zdziwieniem stwierdziłem, że Szklarska Poręba nie ma obiektu "Panoramy"... Nie ma takich obiektów także w poszczególnych dzielnicach... Wydawało mi się, że takie obiekty były... Może się mylę, ale coś jest nie halo...
Kościół św. Michała Archanioła, Dębno Podhalańskie
maras - Administrator: Magia kina :)
Widok z Winnej Góry, Trzebnica
Przemek (NR): Dodałem większe
Koszary, ul. Koszarowa, Szprotawa
Popski:

Kasztany umierają stojąc

W jedenastej, maturalnej klasie uczyliśmy się w auli.

/ /
Danuta B. | 2019-10-20 20:02:12
Od dwóch lat zbieram się, by napisać artykuł o tej zapomnianej Platanowej na Borku. Mam przygotowane zdjęcia. Część dzisiejszej ul. Sudeckiej - od skrzyżowania z Wiśniową koło wieży ciśnień, do skrzyżowania z Dębową obsadzona została platanami i taką otrzymała nazwę. Szukałam na naszych planach miasta, ale nigdzie ni śladu Platanenallee. Do dziś rośnie ich kilka, są mocno wypróchniałe, np. ten . Platanami obsadzona jest środkowa część alei Wiśniowej . Po każdym większym wietrze są spore straty, bo drzewa stareńkie. Sądzę, ze wszystkie te duże drzewa na Borku powinny być wymienione już za Gierka, obyłoby się bez katastrof po wichurach, a dziś mielibyśmy duże drzewa.
:)