ul. Kamieńska, Dziwnówek
Wolwro: Wcześniej był tu ostry zakręt
Dokumenty, mapy, plany, Czerwona Woda
The Past and the Future: Kozia górka jest po prawej stronie jadąc od czerwonej wody w stronę schroniska w Dłużynie. Prowadziły do niej tory od strony Węglinca. Zaraz za ośrodkiem Jagoda jest starotorze które prowadzi prosto na górkę. Temat badam dopiero. Prawdopodobnie była tam kopalnia gliny aczkolwiek z relacji świadków wynika iż może tam znajdować się pokaźny skład amunicji niejednokrotnie znajdywano tam różnego rodzaju ...
Benowo
dariuszfaranciszek: Plebania przy kościele - nr 4 - bez zmian
Dobrzyń
moose (administrator): Podmiana.
Gaj Bohaterów (Wilczyce), Wilczyce
maras - Administrator: Rewelacyjna historia! Jak to sprawdza się powiedzenie, że ziemia kryje wszelkie tajemnice... Inna sprawa, zdjęcie było za duże, miało ponad 3400px na dłuższym boku, zmniejszyłem do regulaminowych rozmiarów ok. 1600px na dłuższym boku. A zatem witamy wśród pasjonatów :)) PS. Pozdrowienia dla małżonki mającej, jak wynika z opisu niebagatelny wkład w odkrywanie historii :)
Most Bolesława Chrobrego, al. Jana Pawła II, Piła
maras - Administrator: W sumie racja.