Zjazd techniczny na plażę (ul. Szkolna)

Po wielu latach walki ze Szczecińskim Urzędem Morskim, w poniedziałek 5 września 2016 r. ruszyła budowa zjazdu technicznego na plażę, na przedłużeniu ulicy Szkolnej .
- Przetarg na budowę zjazdu technicznego na plażę, na ulicy Szkolnej w Międzywodziu wygrała Firma Hydrobud z Ustronia Morskiego. Zbudowany zjazd techniczny ułatwi dostęp do plaży mieszkańcom i wczasowiczom, a w szczególności osobom niepełnosprawnym. Zakończenie prac nastąpiło w końcu listopada 2016 roku. Nowy zjazd umożliwi komunikację ...
- Przetarg na budowę zjazdu technicznego na plażę, na ulicy Szkolnej w Międzywodziu wygrała Firma Hydrobud z Ustronia Morskiego. Zbudowany zjazd techniczny ułatwi dostęp do plaży mieszkańcom i wczasowiczom, a w szczególności osobom niepełnosprawnym. Zakończenie prac nastąpiło w końcu listopada 2016 roku. Nowy zjazd umożliwi komunikację pomiędzy lądem, a plażą pojazdów o ciężarze całkowitym do 300kN, w tym: pojazdom jednostek ratowniczych tj. ratownictwa wodnego, karetkom pogotowia i policji, w przypadku zagrożenia zdrowia i życia ludzkiego; pojazdom Urzędu Morskiego; pojazdom specjalistycznym związanym z konserwacją i budową obiektów hydrotechnicznych; sprzętu do oczyszczania plaży. Budowa zjazdu technicznego przy ulicy Szkolnej wraz z przebudową drogi leśnej kosztować będzie około 700 tysięcy złotych

Zejście na plażę w Międzywodziu
    Zejście na plażę w Międzywodziu. Widok z promenady.